«دری به خانه خورشید»؛ نگاهی به شعرهای بینقاب سلمان هراتی
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سلمان هراتی عابری بود در کوچهباغهای شعر معاصر. او با انتشار مجموعههایی چون «دری به خانه خورشید» و «از آسمان سبز» توانست نام خود را در میان شاعران جریانساز ادبیات انقلاب به ثبت برساند.
شعر دهه 60 هرچند از منظر قالب در ادامه رویه گذشته شعری در کشور است، اما به لحاظ محتوا و ساخت مضامین جدید و تجربه در موضوعات نو، به کشف ساحتی تازه از شعر رسیده که عمده موضوعات آن را میتوان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خلاصه کرد. انقلاب با پیروزی خود، انقلابی در حوزههای مختلف فرهنگی ایجاد کرد که از جمله این موارد، معرفی شاعرانی نواندیش و خلاق در عرصه شعری بود که سلمان هراتی، شاعر زاده مازندران، از جمله این کاروان است.
سلمان هراتی(1338-1365) علیرغم حیات کوتاهش، تأثیری غیر قابل انکار در جریان شعر انقلاب گذاشت. او همانند عابری در کوچهباغهای شعر معاصر بود، اما با انتشار مجموعههایی چون «دری به خانه خورشید» و «از آسمان سبز» توانست نام خود را در میان شاعران جریانساز ادبیات انقلاب اسلامی به اثبات برساند. این موضوع را هم میتوان در ابتکار او در به کار بردن قالبهای شعری و در خدمت گرفتن موضوعات جدید و هم از حیث اندیشهها و دغدغههای او جستوجو کرد و یافت.
هراتی شاعری اندیشهپرداز و در مضمونپردازی، نوگراست. او از مشاهده رویدادهای طبیعی به ظاهر ساده و معمولی برای دادن آگاهی و دیدگاه به مخاطب استفاده میکند. از ویژگیهای شعر او پرداختن به موضوعات و مضامین تازه است. این ویژگی سرودههای هراتی را از حالت سرگرمی و تفننی به سمت شعرهای اندیشهای سوق میدهد.